logo

Osteopathie

Osteopaat

Ostopaat Eline Streek helpt u bij het oplossen van klachten aan het bewegingsapparaat, het orgaansysteem en aan het cranio-sacrale systeem. In tegenstelling tot bijna alle andere (para)medici behandelt de osteopaat de vliezen (en ook membranen en bindweefsel) die alle weefsels in het lichaam met elkaar verbinden. Een osteopaat ziet het lichaam als één geheel, kent de onderlinge relaties tussen de lichaamsweefsels (botten met de gewrichten, de organen en de schedel) en weet op welke manier deze elkaar kunnen beïnvloeden. Hierdoor kan de osteopaat de oorzaak van de klacht vinden, die zich vaak op een andere plaats bevindt dan daar waar de klacht zich uit. Osteopathie is een veilige behandelmethode, die gebaseerd is op principes uit embryologie, fysiologie, anatomie en neurologie. Het is een bijzonder geschikte behandelvorm bij chronische, onduidelijke of onbegrepen klachten bij volwassenen. Maar bijvoorbeeld ook bij klachten voortvloeiend uit een blessure of na een operatie. En bij (onbegrepen) klachten bij kinderen en baby’s. Deze laatste groep vraagt een aparte benadering, omdat kinderen en baby’s nog volop in ontwikkeling zijn. De behandeling wordt hier vanzelfsprekend volledig op afgestemd.

Osteopathie behandeling

Wat is osteopathie? De meeste mensen die een osteopaat bezoeken hebben chronische klachten. Velen hebben al andere behandelingen ondergaan, maar dit vaak zonder veel resultaat.

Waarom zou de osteopaat wel kunnen helpen? In tegenstelling tot bijna alle andere (para)medici behandelt de osteopaat de vliezen (en ook membranen en bindweefsel) die alle weefsels in het lichaam met elkaar verbinden. Een osteopaat ziet het lichaam als één geheel, kent de onderlinge relaties tussen de lichaamsweefsels (botten met de gewrichten, de organen en de schedel) en weet op welke manier deze elkaar kunnen beïnvloeden. Hierdoor kan de osteopaat de oorzaak van de klacht  vinden, die zich vaak op een andere plaats bevindt dan daar waar de klacht zich uit.

Osteopathie is een veilige behandelmethode, die gebaseerd is op principes uit embryologie, fysiologie, anatomie en neurologie.

Het is een bijzonder geschikte behandelvorm bij chronische, onduidelijke of onbegrepen klachten bij volwassenen. Maar bijvoorbeeld ook bij klachten voortvloeiend uit een blessure of na een operatie. En bij (onbegrepen) klachten bij kinderen en baby’s. Deze laatste groep vraagt een aparte benadering, omdat kinderen en baby’s nog volop in ontwikkeling zijn. De behandeling wordt hier vanzelfsprekend volledig op afgestemd.

‘Schouderklachten kunnen veroorzaakt worden door spanningen van het bindweefsel rondom de lever’.

‘Bewegingsverlies van de dikke darm kan leiden tot onder andere verstopping van de darmen of rugklachten’

Drie systemen

De osteopaat onderzoekt het hele lichaam (onder andere organen, gewrichten en de schedel) op zoek naar de mogelijke oorzaak van de klacht, die zich vaak op een andere plaats bevindt dan daar waar de klacht zich uit.

Tijdens het onderzoek en de behandeling richt de osteopaat zich op 3 systemen in het lichaam, namelijk:

  • Het bewegingsapparaat: bestaande uit de botten, de gewrichten en de spieren.
  • Het orgaansysteem: bestaande uit de organen met omringende vliezen, de bloedvaten en het lymfesysteem.
  • Het cranio-sacrale systeem: bestaande uit de schedelbotten, de hersenvliezen, het ruggemergsvlies en het heiligbeen. 

Tijdens de behandeling  verbetert de osteopaat door middel van zachte, specifieke handgrepen en technieken de beweeglijkheid van alle structuren in het lichaam, die tijdens het onderzoek als relevant naar voren zijn gekomen. Hierbij richt hij zich op de oorzaak van de klacht en de balans tussen de drie bovengenoemde systemen in het lichaam. Door de oorzaak van een klacht weg te nemen kan het lichaam zichzelf verder herstellen. Verstoring van de bewegelijkheid kan verschillende oorzaken hebben, zoals een ongeval, stress of voeding. 

Openingstijden