Tak Podologie

Dé voetspecialist

Registerpodoloog

Bianca Tak behandelt als registerpodoloog patiënten met voetklachten of klachten aan het houdings- en bewegingssysteem, die voortvloeien uit een afwijkend functioneren en/of afwijkende stand van de voeten. Bianca herkent en behandelt klachten aan uw voeten en houding die te maken hebben met de stand van uw voeten. Daarnaast heeft ze specialistische kennis van echografie, voetzorg bij reuma en diabetes, sporters en van (risico’s bij) de kindervoet in de groei. Als u pijn heeft in uw voeten, enkels, knieën, heupen, rug of nek is het verstandig om een afspraak bij de registerpodoloog te maken.

U kunt een afspraak maken voor een podologisch onderzoek zonder dat u een verwijzing nodig heeft. Natuurlijk bent u ook welkom als u wel een verwijzing van uw huisarts of specialist heeft.

Bij Tak podologie maken we alle soorten steunzolen en therapiezolen. Van hard tot zacht en van dik tot dun. Maak een afspraak en  vraag naar de mogelijkheden. 

Geen eigen risico van toepassing. Podologie valt onder de aanvullende verzekering.

Maak online een afspraak


Echografie

Tak Podologie is gespecialiseerd in echografie van de voet en enkel. Echografie is een techniek waarbij een echografist in uw lichaam kan kijken. Geluidsgolven gaan door het lichaam welke het echoapparaat opvangt, vervolgens wordt dit op de computer verwerkt en krijgen we een beeld op de monitor te zien. Echografie is niet schadelijk, de geluidsgolven zijn veilig voor uw lichaam.Er zijn veel aandoeningen die door middel van echografie goed in beeld te brengen zijn. Hieronder volgen een aantal  veel voorkomende voorbeelden.

  • Hielspoor / Fasciitisplantaris
  • Een zenuwbeknelling zoals bij Mortonse neuroom of PTTS                              
  • Gewrichtsslijtage – ( artrose is al in een vroeg stadium zichtbaar, veel eerder dan op röntgen)
  • Vetkamerschade onder de voet
  • Schade aan gewrichtskapsels na verzwikken
  • Problemen bij de groeischijven bij kinderen ( morbus sever)
  • Bulten onder de voet ( ziekte van Lederhose)
  • Oedeem
  • Peesontstekingen of zelfs rupturen
  • Bursitis ( slijmbeursontstekingen op verschillende plaatsen in de voet).

Door het klinische onderzoek en het klinisch redeneren wordt een bepaalde podologische diagnose gesteld. Door gebruik te maken van echografie kan deze diagnose bevestigd worden of juist veranderd worden. Zo kan er een zo goed mogelijke podologische diagnose gesteld worden.


Bron: Stichting LOOP

Tarieven


Openingstijden

Wij zijn uitsluitend op afspraak geopend.